Aan het infuus #1

Ok, we gaan starten! Kell en ik rijden richting het VUMC en we weten nog niet wat ons te wachten staat. Een beetje inlezen en diverse eerdere gesprekken geven ons het idee dat de ergste dagen 3,4,5 zijn na de kuur aangezien dan andere medicatie nog schijnt te werken de eerste dagen.

Eenmaal aangekomen start een gesprek met de verpleging van de afdeling en die breid ons voor op wat we kunnen verwachten voor bijverschijnselen.

Direct erna nog een afspraak met de research afdeling om alles te bespreken betreft de studiemogelijkheden. Ook wordt er nog behoorlijk wat bloed geprikt en worden we doorverwezen voor een hartfilmpje. Allemaal extra’s rondom de studie.

Onze afspraak met de oncoloog is met 30 minuten en we besluiten een broodje te halen en het hartfilmpje er tussendoor te proppen. Geheel tegen de verwachting in is dat nog gelukt ook. Op naar de oncoloog…

I.v.m. vakantieperiode hebben we andere arts in opleiding, maar erg aardig en bekwaam worden we voorbereid en gaan we naar de dagbehandeling. Kell was al naar haar bed begeleid en ik moest even naar de apotheek tussendoor. Best heftig om op de afdeling voor dagbehandeling te zijn, er staan zo’n 30 bedden waar mensen hun kuur krijgen.

Uiteindelijk vind ik Kell en die zat lekker comfortabel op der bed en ready to go. Ze maakt nog heerlijk grapjes en houdt het allemaal erg luchtig. Dan gaat het beginnen, ze krijgt 2 soorten; Adriamycine/Cyclofosfamide.

De 1ste kuur zorgt ervoor dat der arm helemaal koud wordt en de 2de kuur zorgt voor tinteling rondom haar neus. En dan een paar uur zijn we klaar en mogen we naar huis.

Whatsapp bij afbeelding: “Ze hebben hier food service, dus lekker aan de m&ms tijdens de kuur 😅”

Kell is wel iets anders, maar functioneert nog goed genoeg dat we nog een Munch-sapjespakket van een vriendin konden ophalen. Thuis zit ze nog wel even aan tafel. Maar 3 uur na het ziekenhuis slaat het in als een bom…