Triple Negatieve Mammacarcinoom T3N3M0

Vandaag bij de oncoloog geweest voor de resultaten en een behandelplan.

De lies/heup is gelukkig niks. De lymfe bij de borstbeen en het gebied rondom de tumor helaas wel. Dit zorgt ervoor dat de tumor niet meer 1,5cm groot is, zoals eerst gedacht aan de hand van de knobbel, maar 5,5cm. Hierdoor krijgt de tumor een classificatie T3 wat het hoogste niveau is.

Daarnaast is er een classificatie voor de verspreiding naar de lymfe klieren. Doordat het hier gaat om een borstbeen lymfe naast de oksel lymfe krijgt deze de classificatie N3, wat ook het hoogste niveau is.

Blijkbaar is het zo dat als de verspreiding alleen zit in lymfe rondom de tumor en dus niet in andere organen of lymfe aan de andere kan van het lichaam, is er geen officiële sprake van uitzaaiingen. Hier geven ze een M classificatie aan en die is bij mij dus M0 (laagste niveau).

Maakt alles bij elkaar een invasieve triple negatief mammacarcinoom plus oksel en borstbeen lymfe met de TNM classificatie T3, N3, M0.

Triple negatief betekent dat het niet vatbaar is voor eiwitten en hormonen, waardoor behandelingen daarmee niet zullen werken. Enige wat hopelijk aanslaat is dus de chemo. Omdat de tumor zo agressief is en zich verspreid, is het eerste doel dat te stoppen.

Volgende week maandag gaan ze daarom starten met de eerste chemo kuur. Ik zal dan in ieder geval 3x een chemo sessie krijgen. Sessie bestaat uit 1 dag naar het ziekenhuis voor chemo infuus en dan 2 weken laten inwerken/bijkomen thuis. Dus in ieder geval 6 weken. Dit wordt wellicht nog met 1 kuur en dus 2 weken verlengd, dit hangt nog even af of ik wel of niet in de groep voor een studie val.

Daarna gaan ze met een MRI-scan kijken of de chemo goed aanslaat. Als dit het geval is, gaat het volgens plan en krijg ik een andere chemo kuur. Welke dit wordt hangt wederom af van eventuele studie ja of nee. Daarna komt dan een operatie en eventueel nabehandeling met medicijnen of bestraling. Maar hoe dat er precies allemaal uit gaat zien is o.a. afhankelijk van hoe de eerste chemo aanslaat en wat het resultaat daarvan is.

Ondertussen loopt er dus nog wel een genetisch onderzoek om te kijken of ik een bepaald gen heb. Als dat het geval is kan ik eventueel nog meedoen aan een studie/experimentele behandeling i.s.m. het AvL. Die ziet er iets anders uit dan bovenstaand, maar begint allemaal hetzelfde. Maar of ik het gen heb hoor ik pas over 2/3 weken.

Op de pet scan is wel nog een plek gezien in mijn neus. Verwachting is dat niets is maar moet ivm zekerheden toch even naar de KNO-arts om te laten checken.

Al met al was het erg positief dat heup/lies niks was, want anders was er meteen sprake van uitzaaiing. Maar is het wel onwijs kut dat die tumor een stuk groter is en dat lymfe borstbeen erbij zit. Maakt het net even wat ernstiger en agressiever allemaal.

Deze week dus wel weer paar keer naar het ziekenhuis. Voor KNO-arts, wat bloedprikken en nog markeringen van de exacte locaties. Maar verder hopelijk rustige week.

Even helemaal op van alles. Net kindjes gehaald en nu naar huis en naar bed. Morgen weer een dag ❤️