Helaas, geen nachtmerrie

We worden wakker en het blijkt geen droom. Huilend begint de ochtend en Pip ligt al bij ons in bed. “Waarom huil je mama? Als je ziek bent dan moet je gewoon wensen voor een unicorn-zeemeermin, die maakt alles weer goed! En een prinsessenpleister voor op je tiet!”

De meisjes, Philou (1) en Pippa (4), zijn zelf grieperig. Waar Philou bijna klaar is, begint Pippa met koorts. Iets wat ineens iets is waar we op moeten letten want griep krijgen betekent vertraging aangezien we dan het ziekenhuis niet in mogen (COVID-19).

De meisjes brengen we naar oma Jojoos (zoals Philou dat zegt) en wij gaan even uitwaaien bij de Klimduin van Schoorl. Bij de kindjes probeer je toch de hele tijd zo normaal mogelijk te doen. Dus vanaf het moment dat we samen zijn barsten de emoties los en praten we veel. We zijn gespannen, angstig voor wat komen gaat en zo verdrietig. Al wandelend worden we steeds rustiger en om af te sluiten besluiten we de Klimduin af te rennen als een stel kinderen, heerlijk!

Beneden wil ik niets liever dan een pannenkoek. Een grote met spek, kaas en stroop. Even wat comfort food zeg maar. Een halve pannenkoek voor 2 was genoeg geweest, eten was nog niet echt ons ding. Daarna durf ik eindelijk mijn telefoon weer aan te zetten. De vorige avond hebben een update gestuurd naar iedereen die wist van de afspraak in het ziekenhuis. Meteen erna mijn telefoon uitgezet om even de reacties af te houden. Maar nu gaat ie aan en gaat het los met alleen maar lieve berichten. Iedere keer dat ik een nieuwe reactie open schrik ik zelf weer van hoe echt het is. Ik voel me fysiek helemaal goed waardoor ik nog niet kan beseffen hoe ziek ik blijkbaar ben.

Het ziekenhuis belt dat ik woensdag al terecht kan voor de MRI scan en ik krijg meteen een afspraak voor de dag erna om de uitslag te bespreken. De PET-CT scan wordt voor donderdag ingepland en de uitslag daarvan kan de na het weekend besproken worden. Ook wordt er meteen een onderzoek gestart naar erfelijkheid aangezien dat vaak de aanleiding is voor borstkanker op jonge leeftijd. Het circus gaat beginnen.