Ziekenhuis dag #3 kuur #1

Het laatste bericht eindigde dat de kuur erin ging eind van de middag op maandag. De eerste nacht op maandag was zwaar en heftig. Dit hadden we nog niet zo meegemaakt. Sinds maandagochtend zat het infuus al aangekoppeld en ging er van alles doorheen: vocht, deel vd medicatie, chemo, etc. En gedurende de nacht blijft ze aangekoppeld met door de nacht heen medicatie en de hele tijd vocht. Helaas moet ik ’s avonds naar huis. Met lood in m’n schoenen ga ik naar huis en laat ik Kell op bed achter.

Dinsdagochtend kwam ik weer terug en net als de middag is het allemaal ook heftig, inmiddels had ze in de ochtend ‘een pammetje’ (medicatie met slaapmiddel) gekregen. Dit zorgt ervoor dat haar maag rustiger wordt en dus daarmee de misselijkheid minder. Dit was wel even fijn voor der. Stapsgewijs schroeven ze de antimisselijkheidmogelijkheden op.

Deze kuur is over 2 dagen verdeeld en 24 uur na deel 1 komt deel 2 (ter verduidelijking: over 3 weken is kuur #2). Dit maakte het weer allemaal heftig en zwaar. Ongeveer rond 18:00 zat dit allemaal erin. De misselijkheid wordt later meer, niet helemaal maar meer, onder controle gehouden met medicatie + slaapmiddel. Dit maakt er duf, maar wel even rustiger qua misselijkheid wat op dit moment wel fijn is.

Door de nacht heen wordt het infuus aangevuld met allerlei dingen en woensdagochtend werd de laatste medicatie doorgevoerd. De woensdagochtend leek ze even sterker en was ze een stuk beter te spreken. Tot dus die laatste medicatie en de zoutoplossing die erbij kwam. Even weer terug naar ‘start’.

Gelukkig werd ze erna afgekoppeld en kon ze even vrij duttelen. Vandaag is het dus rustig qua toevoer. De kuur zit erin. Vanaf nu zal geleidelijk haar immuunsysteem naar 0 gaan. Dit zal naar verwachting op dag 10 zijn.

Als het goed is zal binnen een week de chemo uit haar lichaam zijn. Dus de verwachting is dat de misselijkheid door de chemo minder wordt maar vermoeidheid, zwak en duf zal toenemen.

Donderdag worden de stamcellen teruggezet en die hebben tijd nodig om te nestelen en te ontwikkelen. Het directe effect hiervan zal pas tegen de tijd van de volgende kuur merkbaar worden. Helaas is het zo dat dit riedeltje dan weer begint.

Hopelijk is hiermee duidelijk hoe komende weken een beetje zullen gaan. Ergste voor nu is achter de rug en nu kijken we weer uit naar herstel, al zal dit een stuk later zijn dan de vorige kuren.

Kaartje? klik voor adres