Uitslag scans na CTC chemotherapie

Enorme spanning op een dag als vandaag. Het voelt een beetje als de eerste dagen en met lood in de schoenen gaan we weer richting het ziekenhuis. Ditmaal voor de uitslagen van de scans na de mini-CTC chemotherapie.

Deze ochtend is de spanning weer goed te voelen. Pippa naar school, Philou met oma mee en Kell komt verdrietig bij me zitten. We weten niet zo goed hoe we ons voelen.

Aan de ene kant zijn we er van overtuigd dat het gewerkt moet hebben en aan de andere kant is de angst er zoals in de eerste week. Wetend hoe een klein moment je hele leven op z’n kop kan zetten.

Na even te kletsen komen we weer tot rust. Het was qua slapen een rommelige nacht en Kell besluit nog even op bed te gaan liggen. Op dat moment zie ik een gemiste oproep van het ziekenhuis en Kell kijkt ook op haar mobiel met dezelfde gemiste oproep.

De paniek keert gelijk even terug. Even duurt het om de juiste persoon te pakken te krijgen, maar dan spreekt Kell de Mamacare. Zij geeft aan dat de gesprekken van de oncoloog en chirurg zijn omgedraaid.

Kell stelt direct de vraag of dat te maken heeft met een eventuele negatieve uitslag. Maar er wordt aangegeven dat dit qua planning logischer is dat ze de uitslag eerst ontvangt van de oncoloog om vervolgens de chirurg te spreken over de operatie. De operatie zal in het AvL zijn, desallenietemin spreken we de oncologisch chirurg in het VUmc om goed geïnformeerd af te sluiten.

Weer met lood in de schoenen stappen we in de auto richting het ziekenhuis. Laatste 2 maanden rij ik dagelijks heen, maar vandaag is weer zoals de eerste week. Gespannen en met tegenzin.

Na de bloedafname gaan we richting de oncoloog. Daar moeten we even een uurtje wachten want in het gesprek worden de uitslag van de bloedwaardes meegenomen.

Dan het gesprek… het is slecht nieuws. Er zijn afwijkingen gevonden in de longen, wat mogelijk metastasen zijn. 3 kleine afwijkingen van 5mm.

Alle vervolgstappen worden gestopt. Eerst moet er gemeten worden in de longen wat dit is. Ze gaan wel van het ergste uit. Mede omdat het erg verdacht is en dat het heeft kunnen ontstaan tijdens zware chemo.

De metingen worden donderdag gedaan en als het goed gaat is er volgende week uitslag. Dan wordt alles definitief bevestigd of eventueel uitgesloten.

Kell heeft hoop tussen haar verdriet door. Haar hoop is dat het een onderliggende bacterie is wat tijdens de chemo is ontstaan. En dit is waar we deze week in gaan en moeten geloven.

Indien het erger is hebben we het niet meer over genezing, maar over levensverlenging. Maanden tot een jaar, vertelde de oncoloog.

De chemo heeft wel ‘goed’ gewerkt op de bekende elementen. Maar dit zal niet van toegevoegde waarde zijn als de afwijkingen in de longen slecht uitvallen. Kortom, het nieuws is gebracht als erg slecht nieuws en we zijn ook logischerwijs van slag.