Ziekenhuis dag #10 kuur #2

Iets te voorbarig & iets te positief in het vorige bericht. Zo zal je altijd zien en zo is het toch wel vaak tijdens deze hele tocht. Elke dag kan weer een omslag zijn met goed als slecht nieuws. Zo ging het dinsdag op alle vlakken even mis. In de ochtend met de meisjes hadden we enorme huilbuien, die elkaar bijna muzikaal afwisselde. Dus enorme vertragingen wat resulteerde in ruimschoots te laat voor school.

Aangezien ik vanwege nieuwe regels pas vanaf 11:00 het pand mag betreden probeer ik daar normaal stipt 10:59 naar binnen te lopen. Op deze manier heeft de receptie een minuut de tijd voor mij aan te melden. Alleen deze dinsdag was ik wat later dan normaal. Dan ook hier weer een domper. Kell heeft haar dieptepunt bereikt, zowel fysiek als emotioneel.

Qua eten gaat het nu moeizaam en fysiek is het zwaar om uit bed te komen. Maar vooral ook emotioneel is het zwaar. Dit is het punt wat we na elke kuur altijd even een dag of 2 hebben. Deze dagen is ze fysiek op der zwakst met alle ongemakken van dien, dat zijn de momenten dat de zwaarste gedachten door haar hoofd gaan. Dit is zwaar om te zien, maar positieve oppeppers zijn dan nuttig. Even deze zware dagen accepteren en bedenken dat het over een paar dagen wel anders moet. Qua gedachte en qua herstel.

En dan woensdagochtend. Ik wordt wakker met het bericht van Kell dat ze in de nacht in isolatie is geplaatst. Ze had nu erg hoge koorts en wederom hoesten vanwege de extreme misselijkheid. Deze combinatie is goed voor het corona-protocol, geheel begrijpelijk, maar niet minder ongemakkelijk.

Kell voelt zich niet goed, maar haar ogen zien er wel beter uit dan de dag ervoor. Ook in haar hoofd heeft ze de isolatie geaccepteerd en de verwachting is dat in de middag er uitslag is. Dat is er ook, het is negatief. Maar omdat op de longfoto’s die genomen zijn en andere metingen er geen reden is voor de koorts willen ze nogmaals een COVID19-test doen voor de zekerheid. Ze kunnen immers niet zeker genoeg zijn in het ziekenhuis en op haar afdeling.

Desalniettemin gewoon klote! Ook vandaag mocht ik wel bij haar, volledig in pak etc. Dat is dan toch wel fijn, maar ook met veel ongemakken. Zojuist weer bij haar geweest en zoals wel vaker deze avonden kan ze om 8 uur haar ogen niet meer openhouden. Dus ligt ze weer lekker vroeg te slapen, morgen gaan we weer voor een betere dag zonder het hele isolatiecircus.