Ziekenhuis dag #4 kuur #2

De kuur startte maandag wat later dan gepland. De start was eind van de middag en was tot in de avond gaande. Het 2de deel moet 24 uur laten en was dus ook dinsdag eind vd dag. Mede daardoor heeft vandaag de stamceltranfusie ook iets later plaatsvinden.

Kell is sinds maandagmiddag extreem moe. Ze krijgt extra medicatie die een allergische reactie moeten voorkomen, wat normaal kan zijn bij deze chemotherapie als je de 2de kuur krijgt. Deze medicatie heeft ook als bijwerking vermoeidheid.

Dan dinsdagavond 20:00 was het dan zover. Als alles volgens het huidige behandelplan blijft gaan was dit de laatste chemo via het infuus. Kell was oprecht even opgetogen en werd gevierd met glas melk en honing om vervolgens weer bijtijds te gaan slapen.

Door nieuwe bezoekersregels ben ik er in ochtend iets later dan vorige keren. Maar woensdagochtend kwam ik aan en Kell zag er ten opzichte van de vorige nog goed bij. Extreem moe, maar de misselijkheid komt af en aan en zet (nog) niet door. Dat zijn de positieve vergelijkingen die we kunnen maken. Doordat ze meer bij is, is het emotioneel zwaarder. Meer bewust dat er nog zieke dagen aankomen en bewustzijn van het herstel dat een stuk langer gaat duren dan enkele weken.

Dan naar donderdag, de dag van de stamcellen. Het oranje zakje wordt zorgvuldig naar de afdeling gebracht en is nog ingevroren. De ‘anti-vries’ die er in het zakje bijzitten zal zorgen voor een vieze smaak. Kell wordt voorbereid en het zakje wordt ontdooid. Helaas zet de misselijkheid nu wel door, maar gelukkig is de toevoer snel en in 15 minuten gedaan.

Nog heel even aan het infuus voor medicatie en dan rond etenstijd mag, na 4 dagen non-stop, het infuus losgekoppeld. Ook wel fijn dat de piepjes, geluid van druppels, alle buisjes, etc., er bijna opzitten. Morgen mag ze weer even ‘gewoon’ douchen.

Het dieptepunt zal naar verwachting na het weekend liggen, iets eerder ten opzichte van vorige keer, aangezien ze zwakker aan deze kuur begon. Maar de bloedplaatjes zijn opgevraagd, m.b.v. de donoren die hiervoor nodig waren. Maandag of dinsdag zullen die klaar liggen en dan kan er gewerkt worden aan herstel met een boost. Voor de komende dagen helaas maar eerst even duiken in de dip komen gaat.